Balandžio 22 d. minima Tarptautinė Motinos Žemės diena. Ruošdamiesi jai antrokai ir trečiokai (mokytoja I. Gylytė) „Žaliojo raštingumo" edukacijos metu, panaudodami popieriaus atliekas gamino jūros gyventojus.

Bedirbdami kalbėjo apie mūsų Žemės išsaugojimą, kuo galime prisidėti kiekvienas.


Sveika mityba svarbi kiekvieno žmogaus sveikatai ir gerovei. Tinkama mityba daro poveikį fiziniam ir protiniam žmogaus vystymuisi, darbingumui bei ilgaamžiškumui, tai yra vienas pagrindinių sveikatą saugančių veiksnių.

Vakar, balandžio 22 dieną, 2-3 klasės mokiniams vyko aktyvus užsiėmimas „Sveika mityba“, kurį vedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė. Užsiėmimo metu kalbėta apie sveikus maisto produktus, kokių reikėtų valgyti kuo daugiau ir dažniau, o kokių vengti. Prisiminta ir sveikos mitybos piramidė, aptartos pagrindinės ir papildomos maistinės medžiagos ir jų atliekamos funkcijos bei reikšmė sveikatai. Užsiėmimo metu gamintas, sveikatai palankus vaisių ir daržovių kokteilis.


Jau ikimokykliniame amžiuje labai svarbu vaikus supažindinti su įvairiomis profesijomis ir karjeros galimybėmis.

Visą savaitę ikimokyklinukai buvo supažindinami su profesijomis: aptarė jų įvairovę, mokėsi pavadinimus, aiškinosi kuo žmonių darbai padeda mums gyventi.Vyresnieji grupės vaikai pasakojo ką dirba jų tėveliai, išsakė savo svajones, kuo norėtų būti užaugę.Iš arčiau susipažinome su ugniagesio, slaugytojo, vyrėjo ir ūkvedžio profesijomis. Apsilankėme Joniškio r. priešgaisrinės tarnybos Kriukų priešgaisriniame punkte, Joniškio pirminės sveikatos priežiūros centro Kriukų ambulatorijoje, mokyklos valgykloje ir pakalbinome sutiktą Kriukų seniūnijos ūkvedę.

Iš susitikimų vaikai grįžo pilni įspūdžių ir gerų emocijų.


Fraktalų piešimas — kelias į save per spalvas ir formas. Paišant ranka, lavinama smulkioji motorika ir mąstymo procesas.Dar spalvinant ranka, žvilgsnis gana ilgai koncentruojamas ties viena spalva ir tai turi terapinį efektą – juk kiekviena spalva turi savo dažnį. Be to, fraktalų terapija remiasi gana griežtai apibrėžtomis taisyklėmis. Antrokams ir trečiokams save pažinti padėjo Joniškio suaugusiųjų teatro režisierė Violeta Tuomaitė.

Ačiū už labai įdomias patirtis.


Jau ne vienerius metus dalyvavome integruotame matematikos-informacinių technologijų (informatikos) konkurse „Piešinys – matematikos uždavinys“ (mokytojos I. Kenzgailienė, V. Ruseckaitė). 5-6 kl. mokiniai atliko užduotis su MS Word programa, naudodami figūras. Šiemet konkurso darbai turėjo atliepti temą „Lietuvos Respublikos įstojimo į NATO ir ES dvidešimtmetis". Konkurso organizatoriai  — Vilnius Tech už dalyvavimą mokiniams ir mokytojoms įteikė padėkas.


Antrokus ir trečiokus sužavėjo Velykinėje mugėje klasioko Nojaus močiutės pardavinėjami lankstiniai, todėl ir jie sumanė išmokti origami meno. Dailės ir technologijų pamokoje apsilankiusi Jadvyga Kancevičienė papasakojo kada ir kaip ji susidomėjo šiuo menu, kiek reikia kruopštumo ir kantrybės, kokius origamio darbus ji daro, kiek tai užtrunka, pamokė kaip išlankstyti detales ir kaip jas sujungti, kad gautumėm gražų ir tvirtą dirbinį. Kadangi darbeliui reikia ne vienos dešimties detalių, o pamokos metu pavyko išlankstyti tik apie 20, tai močiutė pažadėjo sugrįžti, kai turėsime pakankamai prisilankstę, o kad būtų didesnis stimulas ir paskata dirbti, dovanų paliko vazą.


Balandžio 11 dieną „Saulės“ pagrindinėje mokykloje vyko rajoninė bendrojo ugdymo mokyklų 5-8 klasių mokinių, turinčių SUP, matematikos olimpiada. Iš mūsų skyriaus dalyvavo Bagučanskas Mangirdas 5 kl., Kęstutis Žilinskas 6 kl., Liutauras Tomkus 7 kl., Vanesa Šinauskaitė 8 kl. lydimi matematikos mokytojos Irenos Kenzgailienės ir spec. pedagogės, logopedės Justinos Valančės. Olimpiada mūsų skyriui buvo itin sėkminga, nes visi mūsų skyriaus vaikai laimėjo prizines vietas: Vanesa ir Kęstutis laimėjo pirmas vietas, o Mangirdas ir Liutauras antras vietas.


Balandžio 11 d. ikimokyklinukai dalyvavo šventėje „Knygų labirintas:skaitau, žaidžiu su knygute", skirtai paminėti Tarptautinę vaikų knygos dieną. Šventė vyko J.Avyžiaus bibliotekos Kriukų filiale. Vaikus pasitiko bibliotekininkė V. Navickienė su viena iš pasakų veikėjų-raganiuke. Vaikai su bibliotekininke vartė, skaitė knygeles, aptarė jų personažus, kuriuos vėliau piešė ir kūrė savo bendrą knygelę. Šventės metu vaikai sužinojo, kad knygelėse gyvena daug veikėjų ir jose nutinka įvairių stebūklų. Tad visi mokėsi iš kaladėlių statyti stebūklingą šulinį.

Į darželį vaikai grįžo pagilinę savo žinias apie knygeles, įdomiai praleidę laiką ir tapę nuolatiniais bibliotekos lankytojais. Iš šventės vaikai parsinešė ir knygelių, kurias jiems padovanojo bibliotekininkė V. Navickienė.


Antrokams ir trečiokams (mokytoja I. Gylytė) etikos ir pasaulio pažinimo pamoka vyko Kriukų Šv. Lauryno bažnyčioje. Kunigas Raimundas papasakojo apie tikrąją Šv. Velykų prasmę, simbolius, apeigas, spalvų reikšmes; mielai atsakė į vaikus dominančius klausimus, palaimino. Atsisveikinant visi buvo apdovanoti šokoladiniais kiaušiniais.


Balandžio mėnuo skiriamas autizmo supratimo didinimui.

Begalybės ženklas – tai autizmo spektro sutrikimo simbolis. Sakoma, kad nėra vienodų autistiškų asmenų ir spektras toks platus, kaip begalybė.

Prie šios akcijos jungiamės ir mes!


Kovo 29 d. IUG vyko rytmetis „Bunda gamta – Velykos jau čia!". Vaikai dainavo daineles, žaidė žaidimus, rungtyniavo, margino kiaušinius. Visiems linksmai leidžiant laiką į grupę užsuko Velykų kiškis (Smiltės mama R. Bartašiūtė), kuris su vaikais pašoko ir įteikė kiekvienam po dovanėlę.


Konkurso tikslas – sudaryti galimybę mokiniams atskleisti savo gebėjimus, skatinti mokinių norą dailiai ir tvarkingai rašyti.

Į šį konkursą atvyko keturiasdešimt vienas 1-4 klasių mokinys iš visų rajono mokyklų. Konkurso darbus vertino pradinių klasių mokytoja Regina Katinienė, lietuvių k. mokytoja Vita Jašinskienė, logopedė - spec. pedagogė Justina Valančė. Laukdami rezultatų, dalyviai gamino margučius ir jais papuošė mūsų mokyklos erdvę.

Nugalėtojus, kuriais tapo: pirmokų tarpe I vietą užėmusi JPM Kriukų skyriaus mokinė Ema Ramanauskaitė, II vietą - Joniškio „Saulės‘‘pagrindinės mokyklos 1c klasės mokinė Domantė Lazauskaitė, III vietą - Bortė Odbayar iš Joniškio M. Slančiausko progimnazijos 1a klasės; antrokų tarpe I vietą užėmusi Joniškio M. Slančiausko progimnazijos 2a klasės mokinė Beata Šiurnaitė, II vietą - Joniškio „Saulės‘‘pagrindinės mokyklos 2c klasės mokinė Estrėja Mielytė, III vietą - JPM Kriukų skyriaus 2 kl. mokinė Goda Kazakevičiūtė; trečiokų tarpe I vietą užėmusi Mėja Petrauskaitė iš Joniškio „Saulės‘‘pagrindinės mokyklos 3b klasės, II vietą - Auksė Kipšaitė iš Joniškio M. Slančiausko progimnazijos 3a klasės, III vietą - Adrijana Bergmanaitė iš Joniškio r. Žagarės gimnazijos; ketvirtokų tarpe I vietą užėmusi 4b klasės mokinė Ana Šlionytė iš Joniškio „Saulės‘‘pagrindinės mokyklos, II vietą – 4b klasės mokinė Kamilė Samuitytė iš Joniškio M. Slančiausko progimnazijos, III vietą - JPM Kriukų skyriaus 4 klasės mokinė Amelija Bernotaitė padėkos raštais ir saldžiomis dovanėlėmis apdovanojo Joniškio r. pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja Jolanta Jurkevičienė.

Konkursą organizavo Joniškio r. pagrindinės mokyklos Kriukų skyriaus mokytojos: Jolanta Kievišienė, Regina Katinienė, Ilona Gylytė, Alina Novikienė, Justina Valančė.

 


Ikimokyklinukai dalyvavo respublikinėje sportinėje pramogoje „Velykinis kiškučių bėgimas-2024", kurį organizuoja Vilniaus lopšelis/darželis „Papartis".


5-10 KL. MUGĖ

Prieš atostogas skyriuje šurmuliavo Velykinė mugė, kvietusi įsigyti įvairių skanėstų, dirbinių iš medžio ir popieriaus, Velykinio stalo papuošimų. Ačiū prekiavusiems 2-3, 5-10 klasių mokiniams ir jų tėveliams.


Kovo 22 dieną Vilniaus dailės akademijos Kauno fakultete vyko respublikinis 5-12 klasių mokinių tarpdisciplininis dailės-technologijų sričių idėjos konkursas „Tavo personažas“. Mokiniai per 3 val. turėjo atlikti nurodytą kūrybinę užduotį. Mūsų skyriaus moksleivė Danielė Nainytė 7-8 klasių amžiaus grupėje A2 formate tapybine raiška kūrė kompoziciją „Šiandienos miesto gyventojas”. Vertindama darbus organizatorių sudaryta komisija atsižvelgė į kūrybiškumą, originalumą, estetiškumą.

Sveikiname Danielę (dailės mokytoja Daiva Butkienė) nutapusią įspūdingą kompoziciją ir savo amžiaus grupėje pelniusią 2 vietą! Linkime ir toliau plėtoti kūrybines, pažintines galias, mąstymo, matymo ir žinojimo būdus!


Kovo 22 d. mokinių taryba organizavo renginį „Naktis mokykloje". Renginys skirtas sąmoningumo didinimo mėnesiui BE PATYČIŲ. Mokiniai piešė plakatą „Mes gyvenam be patyčių", pasiskirstę į grupeles vaidino patyčių scenas ir jas aptarė. Tarybos nariai suvedė 5-10 klasių mokinių apie patyčias anketų rezultatus, paruošė skaidres, kurias demonstruos visose minėtose klasėse. Dalis mokinių kenčia patyčias mokykloje, ir tam reikia užkirsti kelią. Mokinių taryba įsipareigojo aktyviau stebėti vietas, kuriose vyksta patyčios, sudrausminti smurtautojus, pranešti mokytojams. Patyčios gali ir turi liautis!


ŽEMĖS IR VANDENS DIENOS MINĖJIMAS

Minint žemės ir vandens dienas ikimokyklinukams (mokytoja E. Augulienė), antrokams ir trečiokams (mokytoja I. Gylytė) vyko integruota gamtos, pasaulio pažinimo ir dailės pamoka „Apkabinkime žemę". Vaikai pažiūrėjo filmuką, pakartojo vandens apytakos ratą, vandens būsenas, stebėjo kaip laša sula, ragavo ją. Gamino debesį, diskutavo, kaip galime ir turime saugoti žemę ir vandenį.


Kovo 21 d. 1-4 kl. mokiniams vyko integruota pasaulio pažinimo ir technologijų „Žaliojo raštingumo" pamoka, kurioje panaudodami kombinuotas pieno, sulčių pakuotes pasigamino žaismingas daigyklas pasirinktoms sėklytėms sudaiginti.


Kovo 21 d. minima Nacionalinė Dauno sindromo diena. Mūsų skyriaus pradinukai kartu su priešmokyklinukais, klasės vadovėmis, bei spec. pedagoge, logopede Justina Valanče mūvėjo skirtingas kojines, sušoko kojinių šokį ir paruošė kojinių aplikacijas, tuo išreikšdami palaikymą, paramą, toleranciją žmonėms su Dauno sindromu bei jų šeimoms.


Kovo 20 dieną „Saulės“ pagrindinėje mokykloje vyko rajoninė bendrojo ugdymo mokyklų 5–8 klasių mokinių, turinčių SUP, lietuvių kalbos olimpiada. Joje dalyvavo mūsų skyriaus mokiniai: Mangirdas Bagučanskas 5 kl., Kęstutis Žilinskas 6 kl., Gabrielius Tomkus 7 kl. ir Vanesa Šinauskaitė 8 kl. Vanesai buvo įteiktas diplomas už antros vietos laimėjimą, o kiti gavo padėkos raštus už dalyvavimą. Mokinius ruošė spec. pedagogė, logopedė J. Valančė ir lietuvių klb. mokytoja V. Jašinskienė.


Gyvenant pasienio rajone norisi artimiau pažinti savo kaimynus, suprasti jų kalbą. Tam netrukus bus sudaryta puiki galimybė – mūsų mokykla pradeda dalyvavimą INTERREG programos projekte „LingoKey“.

Projektas vykdomas kartu su Joniškio „Saulės“ pagrindine mokykla, Mato Slančiausko progimnazija, Skaistgirio ir Žagarės gimnazijomis bei Latvijos mokymo įstaigomis – Augstkalnės pagrindine mokykla, Elėjos ir Aucės vidurinėmis mokyklomis.

Vadovaujantis projekto šūkiu „Kalba – raktas į artimo supratimą“ bus siekiama puoselėti glaudesnius ryšius tarp Latvijoje ir Lietuvoje gyvenančių bendruomenių ir asmenų, suteikiant jiems galimybę efektyviai bendrauti per įgytas latvių ir lietuvių kalbos žinias.

Šiandien Žagarės gimnazijoje įvyko iškilmingas šio projekto atidarymas, kuriame dalyvavo Latvijos ir Lietuvos Respublikų mokyklų delegacijos. Renginys prasidėjo iškilmingu projekto partnerių prisistatymu ir mokyklų vėliavų įnešimu, Žagarės ir Skaistgirio gimnazijų bei kaimynų latvių menine programa. Renginio dalyvius lietuvių ir latvių kalbomis sveikino ir sėkmės vykdant projektą linkėjo Joniškio rajono savivaldybės meras Vitalijus Gailius ir Latvijos Respublikos atstovai. Po oficialių kalbų Žagarės gimnazijos direktorė Edita Aukselienė visus svečius pakvietė paragauti projekto logotipu papuošto torto.

Kuo įdomus ir naudingas bus "LingoKey" projektas? Per dvejus projekto metus bus organizuojami supaprastinti ir lengvam mokymuisi pritaikyti latvių-lietuvių kalbų kursai, parengtas trumpas iliustruotas dvikalbis bukletas su paprasta ir smagia mokymosi medžiaga. Verta pažymėti, kad latvių-lietuvių kalbų kursą kartu kurs abiejų šalių mokyklų profesionalai – taip tikimasi pasiekti novatoriško ir originalaus rezultato. Planuojama įrengti ir išmaniąsias klases, orientuotas būtent į kalbų mokymąsi. Taip pat projekto partneriai organizuos vasaros stovyklas vaikams.

Projekto praktinė nauda – išmokti kaimynų kalbą ar praplėsti galbūt jau turimas žinias – neabejotina. Šalia to tikime, kad projekto dalyviai patirs daugybę teigiamų emocijų, mokysis draugystės, santarvės, susiklausymo – to, ko taip trūksta šiame laikmetyje.


Kovo 15 dieną mūsų skyriaus 10-okai šventė 100-adienį. 9-okai susirinkusiuosius pakvietė į teismą, kuriame buvo siekiama išteisinti arba nuteisti 10-okus už įvairius mokyklai ar mokyklos bendruomenei padarytus nusikaltimus. Ginamąją kalbą sakė jų klasės vadovė V. Jašinskienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui J. Jurkevičienė, 8-ų ir 7-ų klasių atstovai. Geros nuotaikos bet kokiu atveju linkėjo vokalinė-instrumentinė grupė „Liepsnelė“. Renginio pabaigoje 10-okai gavo pusdiplomius, kuriuose buvo pateikti visi jų kaltės įrodymai. Todėl teisėjas paskelbė neskundžiamą nutarimą – šioje mokykloje mūsų 10-okai dar turi kalėti 100 dienų.


Kovo 14 d. „Žaliojo raštingumo” edukacijos metu pirmokai, antrokai ir trečiokai pradėjo ruoštis sparčiai artėjančiai Velykų šventei. Panaudodami popieriaus ir kartono pakuotes gamino dekoracijas - paveikslėlius, kurie jaukiai papuoš klases ar namus.


Kovo 14 d. mokykloje buvo paminėta Pi diena, kuriai visi ruošėsi iš anksto. 5-6 klasių mokiniai piešė piešinius su Pi raide, septintokai surinko įdomiausius faktus ir pagamino Pi informacijos medį. Lietuvių k. pamokose (mokytoja Vita Jašinskinė) 7 ir 8 klasės mokiniai galvojo žodžius, prasidedančius raidėmis pi, ir kūrė sakinius su jais. 9 ir 10 klasės mokiniai sprendė uždavinius su Pi ir pagamino plakatą. Per ilgąją pertrauką visi rinkosi į matematikos kabinetą. Fizikos mokytoja Gražina Kardušienė paruošė kahoot viktoriną „Ką aš žinau apie pi?". Taip pat vyko konkursas, kas užrašys daugiau skaičiaus pi skaitmenų. Nugalėtoja tapo Gabija Čereškaitė (8 kl.), užrašiusi 100 skaitmenų. Sveikiname ją! Visi viktorinos ir konkurso dalyviai buvo apdovanoti saldžiais prizais. Veiklas organizavo matematikos mokytoja Irena Kenzgailienė.


Draugaukime, žaiskime, vaidinkime

Kovo 13 d. pradinukai sulaukė svečių—pradinukų iš Gataučių ir Gasčiūnų skyrių. Visi draugiškai paminėjome Kovo 11-ąja. Linksmosios estafetės ir nuotaikingos Pepės ir Karlsono pamokėlės. Tą dieną vaikams tikrai netrūko gerų emocijų. Lauksime naujų susitikimų!

 


Šią savaitę Joniškio r. pagrindinę mokyklą aplankė džiugi žinia: pagaliau turime naują mokylos logotipą! Jį sukūrė Kriukų skyriaus dailės mokytoja Daiva Butkienė

Visuose trijuose mokyklos skyriuose vyko šio naujojo ženklo pristatymas. Prie išskleistos naujos vėliavos ir skydo dydžio emblemos susirinkusius mokinius ir mokytojus direktoriaus pavaduotoja Jolanta Jurkevičienė supažindino su logotipo simbolika.

Trys mokyklos skyriai tilpo į tris spalvotas širdeles , atkartojančias Lietuvos vėliavos spalvas. Skirtingos pelėdžiuko akys primena, kad nors mokykloje mokosi skirtingi vaikai, visi jie yra vienodai vertinami ir mylimi. O pats pelėdžiukas, žinoma, simbolizuoja išmintį

Įsidėmėkime mūsų naująjį ženklą ir didžiuokimės juo!


Kovo 9 d., bendradarbiaujant su Latvijos Sesavos ir Vilcės pagrindinių mokyklų geografijos mokytoju, savanoriu Ukrainoje, žurnalistu Jelgavoje Gaičiu Grutups, vykome į Rygą, Latvijos universitete dalyvauti Jaunųjų geografų mokyklos organizuotame konkurse. Bendrose komandose su latviais geografines žinias apie Latviją, mūsų šalį, Europą ir visą pasaulį pasitikrino devintokai Danielius Krincius ir Agnė Vaitekūnaitė. Mokiniai, atliekant užduotis, vartojo latvių ir anglų kalbas, ugdėsi komunikavimo kompetenciją, nes veiklas vykdė komandose. Danieliaus komandai „Broliai" pavyko puikiai atlikti užduotis apie pasaulio valstybių vėliavas. Agnės komanda ,,Saulės mūšis" gan gerai atliko užduotis pagal Kauno žemėlapį. Pasivaržę konkurse, dalyviai aplankė Rygos senamiestį. Artistas, išgirdęs mus kalbant lietuviškai, sugiedojo Lietuvos himną. Tai buvo ir mums, ir draugams iš Latvijos maloni staigmena. Danielių ir Agnę konkursui ruošė geografijos mokytoja V. Dundulienė.


Kovo 8 d. mūsų skyriaus priešmokyklinukai ir pradinukai kvietė visus į Kaziuko mugę.


Kovo 7 d. mūsų skyriaus 1-4 klasių mokinių komanda dalyvavo Žagarės gimnazijos ir regioninio parko gamtos mokyklos organizuotoje viktorinoje „Ką žinai apie Lietuvą?", skirtoje Kovo 11-ajai.

Renginio metu mokiniai praplėtė komunikavimo, pažinimo, pilietiškumo kompetencijas.

Visos komandos apdovanotos padėkos raštais ir saldžiais prizais.


Kovo 3 d. mokykloje vyko Kriukų seniūnijos nevyriausybinių organizacijų padėkos diena „Tėviškei aš atsidavęs".  Už mokyklos įvertinimą dėkojame Kriukų dvasinio tobulėjimo fakultetui.

Už ilgametį vasario 16-osios krepšinio turnyro organizavimą padėkomis ir obuoliais buvo apdovanoti mokytojai Darius Milaknis ir Ilona Gylytė.


Joniškio Baltojoje sinagogoje vyko Joniškio rajono tautodailininkų ir meno mėgėjų paroda „Tautiniai motyvai tautodailės kūryboje". Parodoje 4 darbų ciklą „Potėpiai Lietuvai" pristatė 8 klasės mokiniai Danielė Nainytė ir Eligijus Karžinauskas. Monochrominės tapybos cikle Danielė nutapė 3 darbus, išskirdama geltonus, žalius, įvairiaspalvius akcentus, o Eligijus- raudoną spalvinę dėmę. Mokinius paruošė dailės mokytoja D. Butkienė.


Šią savaitę mus pasiekė „Olympio“ rudens sesijos rezultatai ir apdovanojimai. Šį kartą iš mūsų skyriaus dalyvavo tik 3 mokiniai. 1 laipsnio diplomai atiteko: už lietuvių kalbos žinias antrokei Godai Kazakevičiūtei, už matematikos – Gustei Bačianskaitei ir už biologijos žinias – trečiokui Kajui Šelest. Antro laipsnio diplomai atiteko trečiokui Kajui Šelest už lietuvių kalbos ir matematikos žinias. Trečio laipsnio diplomus gavo Kajus Šelest (anglų klb.) ir Goda Kazakevičiūtė (matematika).

Sveikiname ir linkime sėkmės pavasario sesijoje.


Su pavasariu ateina pirmoji pavasario šventė - Lietuvos globėjo Šv.Kazimiero diena.Visą savaitę ruošėmės šiai šventei. Vaikai susipažino su senaisiais lietuvių amatais, apžiūrėjo įvairius amatininkų dirbinius, sužinojo kas yra Kaziuko mugė, kur ji vyksta, gamino verbas, aplikavo širdies formos meduolį, iš spalvoto popieriaus audė kilimėlį, margino įvairiais raštais puodynes. Na o kokia Kaziuko mugė be žaidimų, dainų ir šokių!? Kovo 1 d. lankėmės J.Avyžiaus bibliotekos Kriukų filiale, kur ikimokyklinukams vyko etnokultūrinė - meninė veikla „Senieji lietuvių amatai liaudies žaidimuose". Veiklos metu vaikai prisiminė senuosius lietuvių amatus, žaidė muzikinius žaidimus, šoko, dainavo atlikdami imitacinius judesius. Veiklą ikimokyklinukams vedė Joniškio J. Avyžiaus bibliotekos Kriukų filialo bibliotekininkė V. Navickienė, mokytojai E. Augulienė ir A. Gruodis.


Plokščiapėdystės profilaktika svarbi nuo pat ankstyvos vaikystės. Mankštelės ir pėdų masažai turi teigiamą poveikį, pagerina limfotaką, kraujotaką, stiprina skliautą palaikančius raumenis. Šiandien, kovo 1 dieną ikimokyklinukams, priešmokyklinukams ir 1 klasių mokiniams vyko plokščiapėdystės profilaktikos užsiėmimai „Sveikos pėdos – sveiki vaikai“, kuriuos vedė visuomenės sveikatos specialistė Vaida Merkelytė. Šių užsiėmimų tikslas – stiprinti vaikų pėdų raumenis. Vaikai buvo supažindinti su plokščiapėdystės samprata ir pėdų atliekamomis funkcijomis. Šių užsiėmimų metu – atliktas pėdų masažas ir mankštelė. Įvairių platformų pagalba – atlikti įvairūs fiziniai pratimai pėdoms, kurie gerina bendrą vaikų organizmo būklę.


Kovo 1 d. mūsų skyriaus antrokai ir trečiokai (mokytoja I. Gylytė) dalyvavo LFF Kauno treniruočių centre vykusiame 3-4 klasių „Pradinukų lyga - Iššūkio mėnuo“ Lietuvos finaliniame žaidime.

Po atkaklių ir įdomių rungtynių visi buvo apdovanoti aprangomis ir medaliais.

Visas komandas palaikė gausus būrys sirgalių su šūkiais ir spalvingais plakatais. Dėkojame savo sirgaliams šeštokas už aktyvų palaikymą. Jie taip pat gavo medalius.

Nauja, įdomi patirtis, naujos pažintys,  emocijos įspyrus įvartį. Visi grįžo kupini įspūdžių, pavargę, bet laimingi.


Vasario 28-29 d. Lietuvos mokyklose vyko geografijos olimpiada 6-12 kl. mokiniams ,,Mano gaublys", kurioje dalyvavo 37 Joniškio rajono pagrindinės mokyklos Kriukų skyriaus ugdytiniai. Atlikdami testines iliustruotas užduotis apie Lietuvą, Europą ir visą pasaulį, mokiniai ugdėsi pažinimo, pilietiškumo, kultūrinę kompetencijas. Olimpiados nugalėtojams atsivėrė galimybė dalyvauti rajono olimpiadose. I-ąsias vietas laimėjo 6 kl. mok. ROBERTA NORBUTAITĖ, FAUSTĖ PRUŠINSKAITĖ, 7 kl. mok. JOKŪBAS DARGENIS, 8 kl. mok. GABIJA ČEREŠKAITĖ, 9 kl. mok. DANIELIUS KRINCIUS, 10 kl. mok. AKVILĖ DARGENYTĖ. Laimėtojams buvo įteikti diplomai su Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos prezidento Ryto Šalnos parašu. Danielius ir Akvilė kovo 12 d. jau pasitikrino geografinį raštingumą rajono olimpiadoje „Kalnai ir žmogus", o Jokūbas ir Gabija ruošiasi dalyvauti olimpiadoje „Europa - mano žemynas". Geografijos mokytoja V. Dundulienė sveikina laimėtojus ir džiaugiasi mokinių žingeidumu pažinti daugiau mūsų planetą Žemę.


Vasario 29 d. pradinukai  „Žaliojo raštingumo” edukacijos-integruotos pamokos metu atsisveikino su žiema ir pasitikdami po truputį parskrendančius paukščius bei panaudodami antrines pakuočių žaliavas, gamino darbelius pirmajai pavasario šventei - Kaziuko mugei.


Vasario 28 d. integruotos pasaulio pažinimo - gamtos mokslų - dailės ir technologijų pamokos metu „Ką sukūrė žmogus, o ką - gamta?" pirmokai su ketvirtokais aptarė pateiktą temą, piešė bendrus piešinius.


10 kl. mokiniai su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Vita Jašinskiene svečiavosi Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje. Čia ne tik smagiai leido laiką su Gasčiūnų skyriaus bendraamžiais, bet ir mokėsi viešojo kalbėjimo su vyr. metodininku Pauliumi Andruškevičiumi. Mokiniai džiaugėsi, kad pagilino savo žinias apie viešąjį kalbėjimą bei išbandė savo gebėjimus praktinėse užduotyse.


Vasario 17 d. mūsų skyriuje 29 kartą vyko tradicinis vyrų krepšinio turnyras, skirtas paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Į kovą stojo net 9 komandos. Nugalėtojas paaiškėjo tik po pratęsimo – tai, jau ne pirmus metus laiminti XXXII laidos (Joniškio savivaldybės mero Vitalijaus Gailiaus) komanda, antroji vieta atiteko Žeimelio sporto klubo „Aitvaras" komandai, o tretieji liko komanda „Vietnamas" iš Joniškio. Nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti Kriukų seniūnijos įsteigtomis taurėmis ir medaliais, bei padėkos raštais. Baudų mėtymo varžybose neaplenkiamas buvo Mantvydas Pocius, antra vieta atiteko Tautvydui Bartkui, trečia– Aurimui Motiečiui. Tritaškius mėtyti geriausiai sekėsi Eisvydui Šliavui, antras liko Edgaras Šerpianskas, trečias – Remigijus Lapinskas.

Sulaukėme ir garbingų svečių: seimo nario lengvaatlečio, disko metiko, 2000 m. ir 2004 m. vasaros Olimpinių žaidynių čempiono ir rekordininko, dukart Pasaulio čempiono, Europos čempiono, nacionalinio čempiono ir rekordininko Virgilijaus Aleknos, buvusio Joniškio rajono policijos komisariato viršininko Eugenijaus Takuševičiaus.

Dėkojame organizatoriams, teisėjams, sekretoriatui, virėjoms, sirgaliams. Lauksime kitais metais.


Vasario 15 d. mūsų skyriaus PUG ir pradinukai, minėdami Lietuvos valstybės atkūrimo dieną iš spalvotų rankyčių gamino trispalvę girliandą. Pirma pamoka prasidėjo prie miestelio paminklo Lietuvos nepriklausomybei: skambėjo eilės, dainos, gražūs žodžiai, skirti Lietuvai, girlianda papuošė erdvę.


Vasario 14 diena mokykloje vyko Valentino dienos renginys kuri vedė mokinių tarybos narės Akvilė, Gabija ir Agnė. Vyko žaidimai, buvo įteikiamos įvairiausios nominacijos. Renginiui pasibaigus visi buvo kupini laimės bei prisiminimų.


Mūsų skyriaus PUG ir pradinukai Vasario 16 -ąją minėjo dalyvaudami integruotoje „Žaliojo raštingumo" pamokoje. Pasikartoję rūšiavimo taisykles iš panaudoto popieriaus gamino širdutes.


Pasitinkant Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, vasario 16-ąją, didelis būrys mūsų skyriaus mokinių ir mokytoja I. Gylytė šį kartą priėmė žygių vadovo V. Martinaičio kvietimą ir prisijungė prie Saulės pagrindinės mokyklos ir M. Slančiausko progimnazijos žygeivių ir žingsniais „sujungė" Kriukų ir Joniškio paminklus Lietuvos nepriklausomybei. Kartu nužingsniavome apie 11 kilometrų.

Sveikiname visus su švente!


Joniškio bendruomenės namuose vyko rajoninio koliažų konkurso „Joniškio rajono verslas ir amatininkai mano akimis“ darbų pristatymas ir aptarimas.

Mūsų skyrių atstovavo 8 klasės mokiniai Danielė Nainytė, Gabija Čereškaitė ir Eligijus Karžinauskas. Mokiniai domėjosi profesijų pasauliu, karjeros galimybėmis, verslo ypatumais rajone. Aštuntokai pasirinko ir analizavo UAB „Kerdaros“ įmonės savitumą, sukūrė plakatą „Rąstiniai namai - arčiau gamtos“ (mokytoja D.Butkienė).

Tikimės, kad ši patirtis padės ateity įžvelgti ir savo profesinio kelio kryptį. Linkime sėkmės!


RENGINYS KRIUKŲ MIESTELIO BIBLIOTEKOJE

Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Kriukų filialo erdvėse vyko bendradarbiavimo tradicijas tarp mokyklos ir bibliotekos puoselėjantis renginys, skirtas Vasario 16-ajai.

Šiais metais 5-10 kl mokiniai su mokytojomis D.Butkiene, V.Ruseckaite, R.Ivaškevičiene pristatė integruoto fizikos-dailės/technologijų-IT-lietuvių kalbos ir literatūros-istorijos projekto „Praeities kodai“ veiklas ir kūrybinių darbų parodą.

Aštuntokas E. Karžinauskas papasakojo apie simbolinio ženkliuko Lietuvai idėją, kūrimo programą bei gaminimo technologiją. 10 kl. mokinė A.Dargenytė skaitė pranešimą apie Lietuvos valstybės atkūrimo vasario 16-osios dieną ir eksperimentų kupiną išvyką į Šiaulių Fotografijos muziejų. 9 kl. mokinė A. Vaitekūnaitė pristatė klasioko D.Krinciaus pranešimą apie fotogramas, jų rūšis bei šiuolaikinės fotografijos bruožus. Dailės-technologijų mokytoja D.Butkienė, apžvelgdama kūrybinių darbų parodos tematiką, technikas, įkvėpimo šaltinius, minėjo, jog mūsų tautos simboliai, istoriniai momentai į kūrybą įtraukė ne tik vyresnius mūsų mokyklos moksleivius, bet ir pradinių klasių dailės studijos narius, kurių šilti ir nuoširdūs darbeliai jau pakerėjo bibliotekos lankytojus.

Dėkojame Kriukų skyriaus bibliotekininkei V. Navickienei už šiltą priėmimą, saldžias dovanėles mokiniams bei „kieto riešutėlio“ alegoriją mokytojoms.


IUG UŽGAVĖNĖS

 


Per Užgavėnes „Ačiū, viso gero!” labai garsiai sakė ir darė Gataučiuose susirinkę visų trijų mokyklos skyrių pradinukai su savo mokytojomis. Visi pasipuošė baisiai gražiomis kaukėmis ir savo šokiais, dainomis bei žaidimais taip gąsdino dar neskubančią iškeliauti žiemą, kad toji tikrai turėjo pasipustyti padus ir mauti lauk.

Kad žiemai būtų dar baisiau, mažieji mokinukai lauke ant laužo pastatė Morę - kartu su ja sudegino ir savo visus blogus darbus, mintis, įpročius.

O Lašininio ir Kanapinio kova kuo aiškiausiai parodė tai, ko visi ir laukė: žiema po truputį pralaimi pavasariui!

Pasisotinę tradiciniais blynais, dar sušokę vieną kitą šokį, pasidžiaugę paskutiniais sniego likučiais visi Užgavėnių dalyviai išskubėjo laukti šiltesnių dienų.

 


2023 m. spalio mėn. 5-7 kl. mokiniai dalyvavo „Kings" informacinių technologijų kvalifikaciniame etape. 6 kl. mokinys Tajus Žvirblis dalyvavo „Kings" informacinių technologijų olimpiados finale ir pasiekė antrąjį žinių lygmenį savo amžiaus grupėje. Sveikiname ir džiaugiamės.

 


Minint picos dieną antrokai ir trečiokai (mokytoja I. Gylytė) integruotoje matematikos ir technologijų pamokoje įtvirtino dalybos į lygias dalis įgudžius: pjaustė, skaičiavo, lygino į kiek dalių padalinus gaus paskanauti didesnę mėgstamos picos dalį. Išbandžius praktiškai, dabar geriau turėtų sektis lyginti ir teoriškai.

 


Vasario 7 d. PUG ir ketvirtokams (mok. A. Novikienė, J. Valančė ir J. Kievišienė) vedė integruotą pasaulio pažinimo, lietuvių kalbos, logopedinių pratybų pamoką „Žaidžiu žodžiu". Vaikai skiemenimis skaitė žodžius, atliko interaktyvias ir kitokias užduotis  su žodžių garsine analize. Tuo pačiu įgijo socialinių, pažinimo, skaitmeninių kompetencijų.

 


Vasario 7 d. pirmokėliai (mokytoja R. Katinienė) lankėsi Žagarės kultūros centre, kur dalyvavo edukacijoje „Kūrybiškumas be sienų". Užsiėmimą pravedė kultūros centro darbuotoja Gražina Andrašiūnienė.

Pirmokėliai ne tik sužinojo, kiek daug gražių dalykų galima pagaminti iš nebereikalingų medžiagų, bet ir patys iš tualetinio popieriaus tūtelių gamino snaiges, mokėsi atsargumo bei atidumo klijuojant darbelius.

Įdomūs savo mažų rankelių sukurti darbeliai, nauja veikla netradicinėje erdvėje džiugino vaikus. Esame dėkingi edukacijos rengėjai už įdomią edukaciją.


Vasario 6 d. antrokams ir trečiokams (mokytojos I.Gylytė ir A. Radvilienė) mokyklos muziejuje vyko integruota pasaulio pažinimo, lietuvių kalbos ir visuomeninio ugdymo pamoka „Mokykla praeityje". Vaikai susipažino su seniausiais eksponatais, plunksna rašė diktantą. Išbandė kaip buvo baudžiami nedrausmingi mokiniai – klūpėjimą ant žirnių.


Vasario 1 d. „Žaliojo raštingumo"  paskaitos „Rūšiuokime teisingai” metu antrokai ir trečiokai (mokytoja I. Gylytė) prisiminė arba iš naujo pažino rūšiavimo subtilybes, bei įsitikino, jog rūšiuoti yra ne tik paprasta bet ir ypač naudinga!

  


Vasario 1 d. mūsų skyriaus mokiniai dalyvavo Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokyklos organizuotame mokinių protų mūšyje „Joniškio krašto muzikai ir dailininkai". Mūsų komanda: 4 kl. mokinės Amelija Bernotaitė ir Kamilė Norbutaitė  (mokytoja J. Kievišienė) ir 5 kl. mokinės Amanda Žvirblytė bei Otilija Ramanauskaitė.

  


Sausio 25 d. mūsų skyriaus pirmokai, antrokai ir trečiokai (mokytojos R. Katinienė  ir I. Gylytė) dalyvavo „Žaliojo raštingumo" nuotolinėje pamokoje.

Užsiėmimo metu ne tik prisiminėme rūšiavimo taisykles, bet ir, panaudodami pakuočių atliekas, pasigaminome mielą kūrybinį darbelį - dinozaurą.

  


Sveika mityba – viena svarbiausių vaiko sveiko augimo ir vystymosi faktorių. Labai svarbu pradėti ugdyti  vaikų sveikos mitybos įpročius jau ankstyvame amžiuje.

Sausio 19 d. priešmokyklinės ugdymo grupės vaikams vyko aktyvus užsiėmimas „Sveikas maistas-sveikas vaikas”. 

Labai svarbu vaikus nuo mažens mokyti tinkamos burnos higienos, ugdyti ir diegti įpročius ir įgūdžius. Didelę įtaką turi tėvai, tinkamas jų pavyzdys. Norint turėti sveikus dantis ir dantenas, reikia rūpintis burnos higiena, tinkamai valyti dantis.

Sausio 19 dieną, 1 klasės mokiniams vyko aktyvus užsiėmimas „Sveiki dantukai“. Renginius vedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė.

  


Sausio 21d., minint sniego dieną, mūsų skyriaus 3-9 klasių mokinių ir mokytojų komanda dalyvavo Joniškio sporto centro ir Joniškio sporto klubo „Avantiūra+" organizuotame žygyje. Ačiū organizatoriams! Lauksime kitų žygių!

  


Sausio 18-osios rytą Joniškio rajono pagrindinės mokyklos mūsų skyriaus antrokams ir trečiokams ir Gasčiūnų skyriaus trečiokams (mokytojos Ilona Gylytė ir Daiva Jurgaitienė) integruotos pamokos vyko netradicinėje aplinkoje – Žagarės dvaro rūmuose.

Viktorina apie Žagarės miškuose gyvenančius žvėris, medžioklės trofėjų kolekcija, ekspozicija „Dolomito slėpiniai'', Žagarės krašto ekspozicija – senoviniai daiktai, surinkti Žagarėje ir jos apylinkėse, „Žvelgaičio" futbolo komandos trofėjai, naujausia ekspozicija, panardinanti į virtualią realybę ir supažindinanti su XIX a. dvaro gyvenimu... ir nuostabus meduolių kvapas, gražinantis į Kalėdas, pasitinkantis vos tik pravėrus dvaro duris. Tai didžiulė 825-ąjį gimtadienį švenčianti  meduolinė Žagarė.

Mokinius žavėjo didžiulis kalbantis lokys, o suklusti ir susimąstyti pakvietė žagariečio maestro Vaclovo Daunoro daina.

Mokymasis už mokyklos ribų, tai ne tik žinios, patirtis, bet ir mokymasis bendradarbiaujant, savęs ir kito pažinimas, kūrybiškumo ugdymas, socialinių ir emocinių įgūdžių formavimas.

 


Mūsų mokyklos pradinukai tarpzoninese varžybose užėmė 2 vietą. Galutinėje įskaitoje dalinasi 5-8 vieta Lietuvoje.

Sveikiname!

 


Penktadienį, sausio 19 d. pirmokams (mokytoja R. Katinienė) vyko integruota fizinio ugdymo ir matematikos pamoka lauke, stadione. Pirmokėliai ne tik mokėsi čiuožinėti nuo kalniuko, bet ir įtvirtino skaičiavimą iki 100, sąvokas: arčiau, toliau  greičiau, lėčiau.

Vaikams buvo labai smagu ir gera pajusti žiemos malonumus.

 


Sausio 13 d. Joniškyje vyko zoninės krepšinio 3*3 varžybos. Joniskio r. pagrindines mokyklos vaikinų ir merginų komandos užėmė antrąsias vietas ir pateko į tarpzonines varžybas, kurios vyks vasario 2 dieną.

Sveikiname, džiaugiamės ir linkime sėkmės.


Prisijungėme prie pilietinės iniciatyvos „Pergalės šviesa". Mokyklos languose sausio 12 d. 8.00 val. sužibo vienybės, atminimo ir pergalės žvakutės. 

   

Akimirkos iš 5-10 klasių šventinio vakarėlio.

 
Priešmokyklinukų ir pradinukų Kalėdos Pakruojo dvare: laiškų Kalėdų seneliui rašymas, siuntimas; susitikimas su kosminiu Kalėdų seniu, meška, zuikiu, elfais, kaminkrėčiu, blynų degustavimas Traktieriuje ir pasivaikščiojimas po kosminį parką.

 
Joniškio rajono savivaldybės administracija organizavo Kalėdinio atviruko konkursą, skatino domėtis savo krašto istorija, gamtos ir kultūros paveldo objektais, puoselėti saviraišką, kūrybiškumą.
Puikius, nuoširdžius atvirukus sukūrė šie mūsų mokyklos mokiniai - Ema Ramanauskaitė (1 kl.), Gustė Bačianskaitė (2 kl.), Viltė Balčiūnaitė ir Aurėja Karužnaitė (3 kl.), Kamilė Norbutaitė (4 kl.), Mantas Karžinauskas (5 kl.), Faustė Prušinskaitė (6 kl.), Danielė Nainytė ir Eligijus Karžinauskas (8kl.) (dailės mokytoja Daiva Butkienė).
Šiemet konkursui buvo pateikta net 101 atvirukas, komisija darbus vertino pagal penkis kriterijus: temos atskleidimą, originalumą, kūrybiškumą, įtaigą ir meninę darbo kokybę.
Konkurso nugalėtoju 5-8 klasių mokinių grupėje tapo Eligijus Karžinauskas.
Sveikiname ir džiaugiamės mokinių darbais bei visiems linkime jaukių artėjančių švenčių!

Gruodžio 20 d. IUG vyko kalėdinė šventė „Kalėdų seneli, ateiki greičiau", kurioje mažieji susitiko su Kalėdų seneliu. Vaikai senelį džiugino dainomis, šokiais, eilėraštukais.

 


Kriukų skyriaus biblioteka Naujais metais lauks grįžtančių skaitytojų. Net 33 knygos papidė bibliotekos fondą. Tiek mažieji, tiek vyresnieji skaitytojai ras naujų, dažais kvepiančių knygų.


Gruodžio 19 d. pirmokėliai ir jų mokytoja R.Katinienė vyko į Šiaulių jaunųjų gamtininkų centrą.Ten dalyvavo edukacijoje „Kačių gentis", kuri vyko V. Kavaliauskienės katinų muziejuje.

Pirmokėliai susipažino su muziejuje esančiais eksponatais, sužinojo daug įvairių istorijų, įdomybių apie katinus.Skirtos užduotys leido pažinti ir surasti įvairius personažus. Kiekvienas mokinys tapo ,,Kačių genties" nariu: genties vadu medžiotoju paukščių užkalbėtoju, žveju, bastūnu, šokliu.Po to perteikė savo personažo vaidmenį. Visi gavo grafikos darbus, kuriuos spalvino, o pabaigti parsivežė namo.

Po to aplankė gyvūnijos sodą, apžiūrėjo gyvūnėlius ir paukščius.Labiausiai patiko kalbanti papūga.

Grįždami namo aplankė Šiaulių ir Joniškio miestų papuoštas eglutes.

Paklausti, kas labiausiai patiko, pirmokai atsakė, kad viskas.


Pirmoje klasėje (mokytoja R. Katinienė) nuo gruodžio 4 d. vyko kalėdiniai skaitymai. Pirmokėliai atidžiai klausėsi penktokių, Emos mamytės, mokytojos Jolantos Kievišienės skaitomų gražių pasakų: „Nykštukai", „Mergaitė ir degtukai", „Alavinis kareivėlis". Po to nuoširdžiai diskutavo, dalinosi įspūdžiais vienas su kitu, aptarė, kas labiausiai patiko.

Pirmokėliams patiko ir skaitovės, ir jų skaitomos pasakos, ir jų aptarimai.

Vaikai tikisi, kad ir kitais metais netrūks skaitovų bei jų skaitomų pasakų.


Integruota 2, 3 ir 6 klasių lietuvių kalbos ir literatūros bei dailės pamoka - kalėdiniai skaitymai (mokytojos V. Jašinskienė ir I. Gylytė) vyko gruodžio 14 d. Skaitėme ir aptarėme H. K. Anderseno pasaką „Sniego senis". Po to kūrėme bendrus darbus „Besmegenis".


Gruodžio 15 d. IUG vaikams vyko rytmetis „Uždekim Advento žvakelę" (mokytojai E. Augulienė, A. Gruodis). Jo metu vaikai sužinojo kas yra Adventas, kokia šventė yra Šv. Kalėdos. Susitiko su parapijos klebonu-kunigu Raimundu Šnapščiu.


Gruodžio 14 d. 8-10 kl. mokiniai kartu su mokytojomis V. Ruseckaite, D. Butkiene. G. Kardušiene buvo išvykę į Šiaulių Fotografijos muziejų, Šiaulių „Aušros“ muziejaus filialą. Mokiniai ir mokytojos dalyvavo edukacijoje „Fotograma – šešėlinio vaizdo drama“. Užsiėmimo metu tamsioje laboratorijoje, apšviestoje raudona šviesa, gamino fotogramas. Fotograma – viena iš seniausių ir paprasčiausių fotografijos formų.  Tai šešėlinis daikto vaizdas jautriame fotopopieriuje, gautas be fotokameros. Edukacijos metu dalyviai dėliojo iš laboratorijoje esančių daiktų dėliones, naudojo savo atsivežtus daiktus. Vėliau kūrinys buvo apšviečiamas kryptine šviesa ir ryškinamas specialiomis cheminėmis priemonėmis. Mokiniai fiksavo edukacijos akimirkas, muziejaus eksponatus, Šiaulių miesto šventinius akcentus. Gauta medžiaga bus panaudota integruotame fizikos-dailės-technologijų-IT (informatikos) projekte „Fotografijos raiška“.


Gruodžio 14-ąją įvyko ilgai laukta penktokų krikštynų šventė. Šeštokai pasikvietė jaunesniuosius savo draugus įrodyti, kad šie yra verti „Joniškio r. pagrindinės mokyklos‘‘ penktoko vardo. Jų laukė nemažai užduočių, kurių metu krikštynų dalyviai turėjo pademonstruoti savo drąsą, išradingumą, vikrumą ir kitas gerąsias savo savybes. Krikštynų šventės metu buvo smagu matyti tiek rimtus, tik šypsenų kupinus veidus bei su atsidavimu vykdomas užduotis, grožėtis sukurtu renginiu ir sveikinti penktokus.


Gruodžio mėnuo - stebuklų ir dovanų metas! Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga (LŠMPS), kartu su Maxima LT, dovanoja Lietuvos vaikams Kakės Makės knygeles „Jausmų slėpynės“, kurios pripildytos emocijų, smagių užduotėlių ir žaidimų, padedančių mažiesiems suprasti, kaip ir kodėl atsiranda jausmai! Ir daugybė lipdukų!

Šios mažos dovanėlės, kurios, Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos mūsų skyriaus pirmininkės Ilonos Gylytės dėka, pasiekė ir mūsų mokyklos mažuosius, skatins juos skaityti, bendrauti ir dalintis geromis emocijomis su klasiokais, draugais, šeimos nariais ir aplinkiniais žmonėmis!

Ačiū #LŠMPS ir #MaximaLT


Visą mėnesį antrokai ir trečiokai (mokytojai I. Gylytė ir D. Milaknis) dalyvavo projekte „Pradinukų lyga". Komanda „Boružiukai, pirmyn!" vykdė įvairius komandinius ir asmeninius iššūkius, mokėsi įvairių futbolo elementų, sprendė kryžiažodžius, stebėjo savo kasdieninę veiklą ir viską fiksavo knygutėse. Asmeninių iššūkių nugalėtojai buvo apdovanoti organizatorių dovanomis, o visa komanda — diplomais.

#Pradinukulyga #futbolasvisiems


Dar viena edukacijų diena mūsų skyriuje. Ką mes žinome apie druską? Kuo ji ypatinga ir svarbi? Druska – unikalus gamtos produktas, žmonijos istorijoje užėmė išties garbingą vietą. Druska buvo žinios apie žmones dar priešistoriniais laikais ir buvo laikomas amžinybės ir nemirtingumo simboliu, nes ji negenda. Visų tautų kultūrose druska vienaip ar kitaip atsispindi tautosakoje bei kasdieninio gyvenimo papročiuose, posakiuose, prietaruose. Druska sėkmingai gali būti vartojama meno terapijoje bei sveikatinime.

Visi keliavo į meno pasaulį: mokiniai susipažino su „Druskos magija", o darželinukai pasidarė lėlytės.


Gruodžio 12 dieną, dešimtokai svečiavosi pas mūsų darželinukus. Čia vyko integruota lietuvių kalbos ir literatūros ir meninio ugdymo pamoka „Seku seku pasaką". Dešimtokai skaitė mažiesiems pasaką apie imbierinį sausainį, diskutavo. Vėliau visi dekoravo auklėtojos kepinius.


Gruodžio 12 d. vyko rajoninės kaimo vietovių krepšinio 3*3 varžybos. Joniškio r. pagrindinės mokyklos berniukų ir mergaičių komandos įveikė varžovus iš Skaistgirio gimnazijos ir iškovojo teisę atstovauti Joniškio rajonui zoninėse varžybose.


Gruodžio 8 d. IUG vaikai lankėsi J. Avyžiaus viešosios bibliotekos Kriukų filiale ir dalyvavo skaitymų užsiėmime „Žiemos pasaka". Mažieji, patogiai įsitaisę, klausėsi bibliotekininkės Violetos Navickienės skaitomos pasakos „Kurmis ir sniego senis". Vaikai ne tik klausėsi pasakos, bet kartu su bibliotekininke aptarė kas nutiko pasakos veikėjams, kaip panašioje situacijoje elgiasi žmonės. Užsiėmimo metu vaikai tapo pasakos veikėjais. Visi vaidino „Pasaką apie ropę", kurią jiems sekė mokytoja Egidija Augulienė.

Atsisveikinant būsimi mažieji skaitytojai bibliotekai padovanojo savo gamintus skirtukus knygoms, kuriuos bibliotekininkė padovanos lankytojams.


Gruodžio 8 d. vyko 3-4 klasių zoninės kvadrato varžybos. Joniškio r. pagrindinės mokyklos komanda nugalėjo 2:0 įveikusi Kelmės rajono komandą ir pateko į kitą etapą.

Sveikiname ir linkime sėkmės!


Dar viena edukacija. Gruodžio 8 d. antrokai ir trečiokai (mokytoja I. Gylytė ir padėjėja V. Ruseckaitė) dalyvavo edukacijoje-integruotoje išvažiuojamojoje dailės ir technologijų bei lietuvių kalbos pamokoje „Kalėdinių sausainių kepimas". Labai smagiai pasidarbavę, įtvirtinę pamokų „Ką daryti, kad švenčių laukti būtų smagu?" ir „Kaip išsikepti imbierinių sausainių?" žinias, išmoningai, atsakingai dekoravo sausainius ir paruošė Kalėdines dovanėles savo artimiesiems.


Edukacijos tęsiasi! Gruodžio 7d. mūsų skyriaus mokiniai susipažino su „Bičių vaško keliu". Juo keliauti padėjo Joniškio bitininkų draugijos pirmininkė Gitana Gelzienė. Patys mažiausi susipažino su bitininko darbo įrankiais, apranga, didesnieji gaminosi kalėdinius vaško žaisliukus, susisuko po žvakę. Mokiniai daug sužinojo apie bičių gyvenimą, skanavo medaus su koriu.

Ačiū edukatorei ir jos padėjėjoms.


Gruodžio 7 d. antrokams ir trečiokams (mokytoja I. Gylytė) integruota etikos, pasaulio pažinimo ir visuomeninio ugdymo pamoka vyko Kriukų maldos namuose. Kunigas Raimundas papasakojo apie adventą: žvakių reikšmes ir spalvas, susikaupimą, laukimą, kūdikėlio Jėzaus gimimą, šventinį laikotarpį. Parodė liturginius drabužius, paaiškino jų spalvų reikšmes. Vaikams iškilo begalė klausimų į kuriuos kunigas Raimondas mielai atsakė.

  


Gruodžio 6-ąją Gataučių M. Katiliūtės mokyklos sporto salėje vyko rajoninės 1-4 klasių mokinių estafečių varžybos „Kaip gera ir smagu sportuot visiems kartu!''

Joniškio r. pagrindinės mokyklos direktorius Linas Česnulis pasveikino visas atvykusias komandas, palinkėjo sėkmės ir geros rungtynių nuotaikos.

Vikrumas, šoklumas, greitis, palaikymo šūksniai, supratimas lydėjo vaikus atliekant visas estafetes.

Nors šį kartą sekėsi ne taip puikiai, bet grįžome gerai nusiteikę.


Ketvirtokai (mokyt. J. Kievišienė) dalyvavo „Žaliojo taško " organizuotoje nuotolinėje paskaitoje ir protmūšyje „Tvarios Kalėdos", kurio metu įtvirtino žinias apie šiukšlių rūšiavimą ir aplinkosaugą.

  


Gruodžio 5 d. mūsų skyriuje buvo įžiebta Kalėdų eglutė. Už įspūdingą žaliaskarę dėkojame ūkininkui Vincui Lataičiui.

  


Edukacijų savaitė tęsiasi! Artėjant šventėms, gruodžio 5 d., pirmos kl. mokytoja R. Katinienė, ketvirtos kl.  mokytoja J. Valančė ir mokiniai lankėsi Joniškio istorijos ir kultūros muziejuje, kur dalyvavo edukacijoje „Kalėdų žvakė iš vaško".

Mokiniai su didžiuliu noru gamino žvakes iš vaško, jas puošė ir mokėsi pakuoti kaip dovanėles, kurias padovanos savo artimiesiems.

Gerokai  „padirbėję" ir išalkę, užsuko į Zap'o barą, kur praktiškai įtvirtino mandagaus elgesio prie stalo ir kultūringo valgymo taisykles.

Visi sotūs, laimingi, šventiškai nusiteikę ir su dovanėlėmis grįžo į mokyklą.

  


Mūsų skyriuje prasideda edukacijų savaitė. Gruodžio 4 d. lėlininkė, tautodailininkė Aušra Petrauskienė visus mokė pasidaryti Kalėdinį angeliuką.

  


Akimirkos iš antrokų ir trečiokų projekto „Pradinukų lyga".

  


Gruodžio 1 d., vyko zoninės kvadrato 5-6 klasių varžybos. Joniškio r. pagrindinės mokyklos berniukų ir mergaičių komandos nugalėjo varžovus ir pateko į tarpzonines varžybas. Berniukų komanda po labai atkaklios kovos įveikė Radviliškio rajono Baisogalos gimnazijos mokyklos komandą 2-1,o mergaitės 2-0 laimėjo prieš Radviliškio rajono Sidabravo gimnazijos mokyklos komandą.

Džiaugiamės, sveikiname ir linkime kuo didžiausios sėkmės tarpzoninėse varžybose.

  


Lapkričio 30 d. antrokai, trečiokai ir ketvirtokai dalyvavo nuotolinėje „Žaliojo raštingumo" pamokoje-edukacijoje „Kalėdinio žaisliuko gamyba".

  


Lapkričio 28 d. Joniškio Mato Slančiausko progimnazijoje vyko 11-asis rajono gamtos mokslų 7-8 klasių mokinių komandinis konkursas-protmūšis „GAMTOS KODŲ LABIRINTAI". JPM Kriukų skyriaus komanda, kurią sudarė septintokai Jokūbas Dargenis, Orinta Vanagaitė, Karolis Kalinauskas ir aštuntokai Nedas Jokštys, Eligijus Karžinauskas, įveikę sėkmingai penkių turų užduotis, tarp 10 komandų, užėmė garbingą III-iąją vietą ir dovanų gavo 3D spausdintuvu sukurtą galvosūkių rinkinį. Protmūšiui mokinius ruošė biologijos mokytoja Ž. Pečiukienė, chemijos mokytoja V. Petraškienė, geografijos mokytoja V. Dundulienė, fizikos mokytoja G. Kardušienė. Sveikiname ir didžiuojamės.

  


Baigėsi respublikinis tapybos darbų konkursas „Dailininkų įkvėpti“, kurį organizavo Panevėžio dailės mokykla. Konkursui pristatyta net 583 darbai. 

Mūsų mokyklos 9 klasės mokinė Agnė Vaitekūnaitė tapė pagal Tim Burton kūrinius, 8 klasės mokiniai Eligijus Karžinauskas improvizavo pagal Rene Magritte paveikslus, o Danielė Nainytė analizavo Salvadoro Dali kūrybos motyvus.

Konkurso komisija išrinko 35 laureatus, tarp kurių ir Danielės Nainytės kūrybinis darbas “Sapnas”. Mokinius konkursui paruošė dailės-technologijų mokytoja Daiva Butkienė.

 Sveikiname !!!

  Danieles piesinya Copy


Draugo dieną mokinių taryba nutarė paįvairinti ugdymosi procesą kitokiomis veiklomis. Pasikvietę draugų iš Gataučių ir Gasčiūnų skyrių,  žaidė krepšinį, dalyvavo viktorinoje, rašė laišką draugui, darė kalėdinį žaisliuką, pynė draugystės apyrankę. Aktyviausia veikla ,žinoma, vyko sporto salėje. Krepšinio turnyrą laimėjo Kriukų skyriaus komanda. Antrieji buvo dalyviai iš Gataučių skyriaus, treti - gasčiūniečiai. Ačiū draugams už aktyviai, turiningai praleistą Draugo dieną.

  


Draugo dienos proga ikimokyklinukai (mokytojai E. Augulienė ir A.Gruodis) antrokai ir trečiokai  mokytojos I. Gylytė ir L. Kasiukienė) Draugo dienos proga dalyvavo integruotoje muzikos ir lietuvių kalbos pamokoje. Kūrė draugystės receptą, dainavo dainas apie draugus, šoko, vaišinosi.

  


Lapkričio 21 d., vyko rajoninės moksleivių žaidynių pradinių klasių kvadrato varžybos. Joniškio rajono pagrindinės mokyklos komanda, įveikusi 2-0 Saulės pagrindinės mokyklos ir 2-0 Mato Slančiausko progimnazijos komandas iškovojo 1 vietą.

Lapkričio 23 d. vyko rajoninės moksleivių žaidynių kaimo vietovių kvadrato 5-6 klasių varžybos. Joniškio rajono pagrindines mokyklos berniukų ir mergaičių komandos vienodu rezultatu – 3:0 įveikusios Skaistgirio gimnazijos komandas tapo rajono čempionais ir iškovojo teisę atstovauti Joniškio rajonui kaimo vietovių kvadrato zoninėse varžybose, kurios vyks gruodžio 7 dieną.

Sveikiname  ir linkime sėkmės!

  


Lapkričio 16 d. antrokams ir trečiokams (mokytoja I. Gylytė) vyko nuotolinė integruota dailės ir pasaulio pažinimo „Žaliojo raštingumo" pamoka.

 Gaminome nykštukus advento kalendoriui, kurių kiekvienas savyje slėps smagią, pasmingą užduotį, įdomią mįslę ar gražų eilėraštį ir savo buvimu ne tik papuoš klasę bet atneš ir šventinę nuotaiką, o taip pat padės laukti Kalėdų.

Darbui naudojome antrines pakuočių ir kitas atliekas, likučius, bei atraižas.

  


Sveika mityba – viena svarbiausių vaiko sveiko augimo ir vystymosi faktorių. Labai svarbu pradėti ugdyti  vaikų sveikos mitybos įpročius jau ankstyvame amžiuje.

Šiandien, lapkričio 17 d. ikimokyklinio ugdymo grupės vaikams vyko aktyvus užsiėmimas „Sveikas maistas-sveikas vaikas” kurį vedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė ir mokytoja Egidija Augulienė.

Diskutuota apie dažniausiai valgomus maisto produktus, sveiko maisto naudą žmogaus sveikatai, pristatyta maisto pasirinkimo piramidė, aptarta  koks maistas  yra „nesveikas maistas“. Užsiėmimo pabaigoje gamintos sveikos vaisių salotos su medumi!


Tarptautinės tolerancijos dienos minėjimo tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į žmonių įvairovę ir atskleisti įvairovės privalumus, skatinti ugdytis empatiją, supratimą, o svarbiausia – stengtis priimti kitokį žmogų ir be smerkimo priimti jo gyvenimo pasirinkimus. Šių metų tolerancijos dienos simbolis – žibintas, kuriuos gamino ir uždegė visi mokiniai. O mokinių aktyvo narės Gabija ir Agnė plačiau papasakojo apie toleranciją.


Lapkričio 12 d. Kauno Žalgirio arenoje parodos „Moters pasaulis" metu, vyko kojinių fabriko „Skinija" piešinių konkurso "Nusupiešk sau kojinytę" nugalėtojų apdovanojimai. Juose dalyvavo mūsų skyriaus antrokai, trečiokai (mokytoja I. Gylytė) ir jų tėveliai. Iš daugiau nei 8000 pateiktų darbų, laimėjome dviejose kategorijose. Goda Kazakevičiūtė, Matijus Dailidė ir Aurėja Karužnaitė pasidalino 1, 2 ir 3 vietas „už aktyvų asmeninį dalyvavimą", o klasei atiteko antra vieta "už aktyvų komandinį dalyvavimą". Vaikai buvo gausiai apdovanoti.

  


Lapkričio 13 dieną mokykloje vyko akcija „Atšvaitą turi - matomas esi“.

Šios akcijos tikslas – skatinti vaikus dėvėti atšvaitus, šviesti juos saugaus eismo temomis, atkreipti dėmesį į „nematomų žmonių“ problemą tamsoje, taip pat pasirūpinti kad atšvaitus turėtų kuo daugiau vaikų. Atšvaitai ant viršutinių rūbų, kepurių buvo tvirtinami termo būdu. Šis būdas yra ypatingas tuo, kad pritvirtintų atšvaitų neįmanomą sugadinti ar pamesti. Aplikacijas vaikai išsirinko patys.

Akciją mokykloje vykdė visuomenės sveikatos biuro specialistės Vaida Merkelytė ir Vilma Mingailienė.

Būkime saugūs ir matomi kelyje!


Lapkričio 10 d. priešmokyklinukams vyko aktyvus užsiėmimas „Sveiki dantukai” kurį vedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė. Užsiėmimo metu aptarta kokias dantų priežiūros priemones reikia naudoti, kiek laiko valyti dantukus, kokią pastą pasirinkti, kaip dažnai keisti dantų šepetėlį ir kaip taisyklingai valyti dantis. Taip pat pabandyta ir praktiškai išsivalyti dantukus su specialia apnašas parodančia dantų pasta!


Spalio 23 - lapkričio 6 dienomis Šiaulių r. Ginkūnų Sofijos ir Vladimiro Zubovų progimnazijoje vyko respublikinė 1-4 kl. mokinių kūrybinių darbų paroda „Šviečiantys moliūgai ", kurioje dalyvavo ir mūsų 1 kl. mokinė Ema Ramanauskaitė (mok. R. Katinienė) bei 4 kl. mokiniai Amelija Bernotaitė ir Arnoldas Vėlykis (mok. J. Kievišienė).

  


Lapkričio 6 d. mokykloje vyko Pyragų diena, kurios metu mokiniai prekiavo ne tik iškeptais pyragais, bet ir skania aviečių bei mėtų arbata. Šventės dalyviai, kurie nenorėjo pirkti pyragų, galėjo pinigėlius įmesti į aukų dėžutę. Buvo surinkta 72 eurai, kurie bus perduoti Joniškio rajono pagrindinės mokyklos sergančiam mokiniui Rimantui.

  


Spalio 30 d. 8 ir 9 kl. mokiniai, lydimi klasių vadovių V. Dundulienės ir O. Švedienės rudens atostogas pradėjo integruotomis įvairių mokomųjų dalykų veiklomis Šiauliuose. UAB „Saulės titnage" - spaustuvėje, kuri dirba jau 100 metų. Vadovas pristatė visą gamybos procesą, kaip kuriami kalendoriai, lankstinukai, reklamos, mokymosi priemonės, ir atskleidė šio pastato istoriją. Angelų muziejuje edukatorė papasakojo, kaip pasaulyje atsirado skirtukai, kokia buvo jų paskirtis, iš ko jie buvo gaminami, o tada pasiūlė patiems iš medžio, naudojant baltų simbolius, pasigaminti sau skirtukus. Vakarop aktyviai veiklas tęsėme pramogų centre „Akropolis": linksmybės ledo arenoje, boulingo klube, atrakcionuose ir kinoteatre, žiūrint filmą „Penkios naktys pas Fredį".

  


Nors 2-3 kl. mokinių nedaug, jie skirtingi, bet vienodai svarbūs. Būti ryšyje reiškia – pažinti, įsiklausyti, veikti kartu. Tokia šių metų tarptautinės iniciatyvos „Matau tave 2023" tema.

Jau ketvirtą kartą antrokai ir trečiokai jungiasi  prie šios iniciatyvos ir kartu su visa Europa šoka draugystės šokį.

Taip pat antrokai ir trečiokai visą spalio mėnesį dalyvavo projekte „Olimpinis mėnuo". Projekto tikslas – bendradarbiaujant su pedagogais ir tėvais skatinti fizinio raštingumo ugdymą, padėti moksleiviams atrasti sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą kaip linksmą ir naudingą veiklą, supažindinti su olimpinėmis vertybėmis bei principais – pagarba, draugyste, tobulėjimu.

Pirmoji savaitė buvo skirta fiziniam aktyvumui. „Olimpinio mėnesio" kita savaitė buvo skirta sveikai mitybai. Projekto „Olimpinis mėnuo" pabaigai antrokai ir trečiokai išbandė įvairias veiklas turiningam poilsiui ir emocinei sveikatai.


Rugsėjo 25 – spalio 20 d. ikimokyklinukai dalyvavo respublikinėje ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų kūrybinių darbų parodoje „Rudens mozaika", kurios tikslas, taikant STEAM metodo elementus, skatinti vaikus kūrybiškai kurti rudens mozaiką panaudojant sodo, daržo ir miško gėrybes.

 


Spalio 26 d. mūsų skyriaus mokiniai Titas Karužna 1 kl. (mokyt. Regina Katinienė), Gustė Bačianskaitė 2 kl. (mokyt. Ilona Gylytė), Kajus Žemėpatis (mokyt. Ilona Gylytė), Amelija Bernotaitė (mokyt. Jolanta Kievišienė) dalyvavo Joniškio rajono švietimo įstaigų pradinių klasių meninio skaitymo konkurse „Rudenėli, kaip gražu, lapai krenta pamažu", kuris vyko Joniškio rajono Skaistgirio gimnazijoje. Pirmos klasės mokinys Titas Karužna (mokyt. Regina Katinienė) pirmokų tarpe laimėjo 2 vietą.

 


Spalio 24 d. antrokai ir trečiokai (mokytoja I. Gylytė) dalyvavo mažiesiems tyrinėtojams skirtoje nuotolinėje edukacijoje/ekskursijoje – kelionėje laiku per amžius nuo miesto įkūrimo XIV a. iki XXI a. „Vilnius tavo kuprinėje". Vaizduotės laiko mašina kėlėsi per skirtingus šimtmečius, o įdomiausios istorijos bei kūrybiškos veiklos atskleidė vaikams Vilniaus ir jį kūrusių žmonių istorijas! Ypač smagu buvo pasimankštinti su pačiu kunigaikščiu Gediminu, paklajoti Vilniaus universiteto kiemeliais. Pasivertus architektu Laurynu Stuoka Gucevičium suprojektuoti kolonas katedrai.

 


Spalio 23 dieną visi mūsų mokyklos priešmokyklinukai ir pradinukai vyko į Joniškio savivaldybės biudžeto lėšų ugdymo įstaigų bendruomeninėms iniciatyvoms finansuojamą spektaklį „Mikė Pūkuotukas" Joniškio kultūros centre. Ačiū jauniesiems aktoriukams ir jų vadovei už nuotaikingą spektaklį.

 


„Ten kur vitaminai, ten ir nuotaika gera" - integruota pasaulio pažinimo, visuomeninio ugdymo, dailės ir technologijų pamoka-užsiėmimas, kurio metu kalbėta apie vitaminų naudą, iš gamtinės medžiagos dėliotos emocijos, bandyta jas atpažinti. Kalbėta kaip įveikti baimę, liūdesį ir t.t. Pjaustytos, tarkuotos daržovės (kai kam tai buvo visiškai nauja veikla).

Užsiėmimo pabaigoje ragauta daržovių mišrainė.

Pamoka vyko ikimokyklinukams, antrokams ir trečiokams; mokytojos E. Augulienė ir I. Gylytė.

 



Antrokams ir trečiokams (mokytoja I. Gylytė) Kriukų seniūnijoje vyko visuomeninio ugdymo pamoka. Mokiniai išsiaiškino kokį darbą atlieka, kokias funkcijas vykdo seniūnė, raštvedė, ūkvedys, valytoja. Kartu su mokyklos atstovais vaikai darbuotojus pasveikino savivaldos dienos proga.

 


Spalio 18 d. pirmokėlius aplankė Joniškio policijos bendruomenės pareigūnai. O kartu su jais ir vaikų numylėtinis šuniukas Amsis. Visi kartu aptarė kelių eismo taisykles, atšvaitų rūšis, kur, kada ir kaip atšvaitai segami, pažiūrėjo filmukus. Pirmokėliai aktyviai atsakinėjo į pateiktus klausimus. O policijos pareigūnai padovanojo kiekvienam po knygutę „Susipažinkime _ Lietuvos policija".

Vaikai atsisveikindami, išlydėjo policijos pareigūnus ir jų šuniuką Amsį.


Spalio 18 d. mūsų skyriaus ikimokyklinukai, antrokai ir trečiokai integruotoje muzikos ir pasaulio pažinimo pamokoje (mokytojai E. Augulienė, I. Gylytė, A. Gruodis) sulaukė svečių iš Joniškio: policijos bendruomenės pareigūnų Dainos Kaminskienės ir Sigito Petraičio ir, aišku, vaikų draugo Amsio.

Pasikalbėję išsiaiškino:

Kodėl jiems dar negalima vieniems gatvėje važinėtis dviračiu.

Kodėl tamsus paros metas pavojingas pėstiesiems ir kaip to pavojaus galima išvengti.

Kaip saugiai atvykti į mokyklą einant pėsčiomis, važiuojant viešuoju transportu, mokykliniu autobusu ar automobiliu.

Išsiskiriant visi prisiminė šviesoforo spalvų reikšmę — pažaidė žaidimą, padainavo apie „Keistą dėdę", pašoko „Mėlyną autobusiuką".

Ir išlydėjo Amsį pas pirmokus.


Spalio 10 diena – oficiali, Pasaulinė košės diena, kurią minėdami mūsų skyriaus priešmokyklinukai ir pradinių klasių mokiniai prisiminė sveikos mitybos principus, košės naudą, patys virė, skanavo, vaišino. Puiki ir soti dienos pradžia!


Minint kūno kultūros ir sporto dieną Joniškyje vyko „Rudens kroso" varžybos, kuriuose mūsų skyriaus lengvaatlečiai iškovojo prizines vietas: 3-4 klasių grupėje Tomas Skurauskas (3kl.) užėmė 4 vietą, 5-6 klasių grupėje 500 m. bėgime Emilis Karužna iškovojo 1 vietą, 7-8 klasių grupėje Daimondas Tomkus (8 kl.) 800 m. ir Orinta Vanagaitė (7 kl.) 500 m. bėgime laimėjo 1 vietas, 9-10 klasių grupėje Renatas Skurauskas (9 kl.) 1000 m. bėgime užėmė 2 vietą. Visi prizininkai buvo apdovanoti medaliais ir taurėmis, o visi dalyviai - medaliais.
Džiaugiamės ir sveikiname!

Rugsėjo 28 d. mūsų skyriaus antrokams ir trečiokams (mokyt. I Gylytė ir V. Ruseckaitė) integruotos pasaulio pažinimo, fizinio lavinimo, matematikos ir gamtos pamokos vyko Mūšos Tyrelio pažintiniame take. Ten sutikta Laumė padėjo susipažinti su pelkės augmenijos ir gyvūnijos ypatumais.


Š.m. rugsėjo 22 dieną mūsų mokyklos moksleiviai Mantas Karžinauskas (5 kl.), Roberta Norbutaitė (6 kl.), Eligijus Karžinauskas (8 kl.), Agnė Vaitekūnaitė (9 kl.) kartu su dailės mokytoja D. Butkiene ir IT mokytoja V. Ruseckaite dalyvavo tarptautiniame dailės plenere „Saulės mūšio pergalė“ Joniškyje, skirtame Saulės mūšio pergalės 787-osioms metinėms atminti.

Plenero metu mokiniai dalyvavo netradicinėje istorijos pamokoje, kūrė mėgiamomis dailės technikomis, grožėjosi patriotiškumą, pilietiškumą skatinančiais, baltų vienybės dieną atspindinčiais mūsų rajono moksleivių bei Rygos lietuvių vidurinės mokyklos jaunųjų dailininkų kūrybiniais darbais.


Jau trečius metus mūsų skyriaus vyresniųjų klasių mokiniai „ant rubežiaus" paminėti baltų vienybės dienos, susitinka su Latvijos respublikos Sesavos pagrindinės mokyklos mokiniais. Šiemet dalinomės tautinėmis dainomis, žaidimais. Mokėme latvius žaisti mūsų pamėgtą žaidimą kvadratą. Mūsų draugai pasodino eglutę, kurią papuošime Kalėdoms.


Šeštoji „Europos judumo savaitės" ir „Beactive" diena. Ikimokyklinukai, priešmokyklinukai ir pradinukai leidosi į žygį Kriukų apylinkėmis, grįžę surengė pikniką lauko klasėje. Vyresnieji žygiavo iki Lietuvos-Latvijos sienos, kur susitiko su draugais iš Latvijos.


Minėdami Lietuvos žydų genocido aukų atminimo dieną mūsų skyriaus priešmokyklinukai ir pradinukai apsilankė Kriukų žydų kapinaitėse, atminimui prie paminklų padėjo po akmenuką.


Penktoji „Europos judumo savaitės" ir „Beactive" diena. Priešmokyklinukai ir pradinukai dieną pradėjo linksmu šokiu, o po pietų dalyvavo pakuočių atliekų tvarkymo organizacijos „Žaliasis taškas“ organizuotoje nuotolinėje edukacijoje (ciklo „Žaliasis raštingumas“ kūrybinėse dirbtuvėse, skirtose judumo savaitei).

Iš panaudoto kartono vaikai pasigamino raketes, su kuriomis smagiai žaidė pertraukų metu.


Ketvirtoji „Europos judumo savaitės" ir „Beactive" diena. Antrokai ir trečiokai mokyklos stadione važinėjosi dviračiais, treniravosi treniruokliais. Priešmokyklinukai ir pradinukai visas pertraukas lauke žaidė įvairius žaidimus.


Trečioji „Europos judumo savaitės" ir 2Beactive" diena. Priešmokyklinukai ir pradinukai dieną pradėjo smagia mankšta, lauke leido pertraukas, žaidė įvairius žaidimus.


Antroji „Europos judumo savaitės" ir „Beactive" diena. Priešmokyklinukai ir pradinukai bėgo apie mokyklą, aktyviai lauke leido pertraukas.


Asmens higiena – svarbi kiekvieno žmogaus sveiko gyvenimo dalis, kuri padeda apsisaugoti nuo daugelio infekcinių ligų.

Rugsėjo 18 d. ikimokyklinukams vyko aktyvus užsiėmimas „Asmens higiena“, kurį vedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Vaida Merkelytė ir mokytoja Egidija Augulienė. Užsiėmimo tikslas — ugdyti moksleivių asmens higienos įpročius.

Užsiėmimo metu kalbėta apie asmens higienos svarbą, kodėl svarbi rankų, burnos, kūno higiena, kas atsitiks, jei nesiprausime. Aptartos asmens higienai naudojamos priemonės (dantų šepetėlis, dantų pasta, muilas), taip pat akcentuota ir rankų plovimo technika.

Vienas efektyviausių būdų, kaip pašalinti įvairių infekcijų sukėlėjus – laikytis asmens higienos ir plauti rankas, todėl užsiėmimo metu buvo gaminami muiliukai.


Pradėdama Europos judumo savaitės paminėjimą, rugsėjo 17 d. mūsų skyriaus bendruomenė dalyvavo iškilmingame Joniškio naujojo stadiono atidaryme.


Rugsėjo 15 d. mūsų skyriaus 8 kl. mokiniai dalyvavo Europos paveldo dienų proga organizuotoje edukacijoje „Nuo radinio iki eksponato''. Edukacija vedė archeologas Karolis Duderis. Mokiniams buvo suteikta unikali galimybė išgirsti apie archeologinių tyrimų subtilybes, bei sužinoti apie radinių kelionę nuo jų patekimo į restauratorių rankas iki eksponavimo muziejuje.


Rugsėjo 14 d. mūsų skyriaus priešmokyklinukai ir 1-4 klasių mokiniai „Žaliojo taško" nuotolinėje pamokėlėje susipažino su pakuotėmis ir sužinojo kaip teisingai išrūšiuoti, kad kuo didesnė dalis pakuočių atliekų galėtų būti perdirbta.


 2023 M. RUGSĖJO 1-OSIOS ŠVENTĖ

Papildoma informacija